Tenimenti Ca Bianca

Batán de Salas de Beroz

“Casa Vinicola Ca’ Bianca” отваря врати през 1952 г. в района на Алесандрия в Алто Монферато, който сега е част от малката община Алис Бел Коле, на един хвърлей от Акуи Терме. Името на винарната е вдъхновено от местното име на тази област “al ca’ bianche”.

Седалището е в Cascina Spagna, ферма, придобита през 80-те години на миналия век, чийто произход се корени в историята, по времето, когато испанците са във война с Франция и Венецианската република през 1620-те.

Позицията му на висок хълм го превръща в стратегическо място, предлагащо преглед за всеки, пътуващ през цялата долина отдолу. През август 1997 г. имението се разраства, за да включи фермата Cascina Polsino от около 9 хектара с лози, в един парцел ценен терен в имението.

Tenimenti Ca’ Bianca заема площ от повече от 24 хектара в един парцел, разположен около избите, а централната гледна точка предлага зашеметяваща гледка. Земите около имението са предназначени специално за отглеждане на лозя. Те са се образували преди 13 милиона години, през миоценския период, върху пясъчното дъно на доста плитко древно море. Имението отглежда селекция от Dolcetto, Gavi, Moscato и Brachetto, както и три различни вида Barbera, местен сорт, който приема DOC Barbera d’Asti.

Уебсайт: www.gruppoitalianovini.com