Cantine Maschio

Batán de Salas de Beroz

Корените на страстта на Cantine Maschio към виното са толкова стари, колкото лозите по хълмовете на Венето. Историята започва през 1973 г., когато Bonaventura Maschio създава от вековната семейна дестилерия винарна, която е в челните редици на технологиите и производството оттогава и която днес произвежда двете най-продавани вина в Италия, Maschio шардоне и Maschio Pinot Rosa.

Вината, произведени от Cantine Maschio, идват от грозде, набрано по хълмовете на Валдобиадене и Конелиано и в долината Пиаве. Това е земята на Prosecco: територия, която варира от дивата красота на Доломитите до изисканата красота на Венеция, където лозата се отглежда повече от 3000 години.

Историята на Cantine Maschio е и история на Prosecco. Вино, което със своята свежест, жизненост и лекота създаде нов стил на консумация, вдъхновен от веселбата, аперитивът, шприцът. От венецианската традиция на сянката (чашата, изпита с приятели в таверната) страст, която е завладяла най-внимателните и ентусиазирани потребители.

Уебсайт: www.cantinemaschio.com