Шато Бошнаков

Batán de Salas de Beroz

Шато Бошнаков е млада изба, започнала производство през 2020 г., след инвестиция от лозарската фирма на семейство Бошнакови, основана през 1995 година. Намира се в село Езерово, община Белослав, на 10 км западно от гр. Варна по северния бряг на Варненското езеро.

Мисията на Шато Бошнаков е да предложат вина от висок клас при невисоки ценови равнища – малки партиди вина с характер,отразяващи спецификата на Черноморския регион.

Винарната е модерно оборудвана и осигурява чистота на целия процес – от приемането на гроздето до виното. През целият технологичен процес се извършва постоянен контрол на температурата. Осигурена е инертна среда при движение на виното до бутилката. Използват се единствено неръждаеми съдове и френски бъчви с обем 225 л. Бутилирането на виното се извършва с италианска бутилираща линия.

Екипът на Шато Бошнаков има за цел да развива и винен туризъм. Към момента винарната разполага с малка дегустационна зала за дегустации до 15 човека. Предстои изграждането на голяма дегустационна с магазин.

Уебсайт: www.boshnakoff.bg