Шато Авли

Batán de Salas de Beroz

Шато Авли се намира в с. Глушник, Сливенска област.

Наречено е на средновековния град Авли, останки от който се намират в района, известен със земеделието и винопроизводството си. Градът е споменат още от андалуския пътешественик на сицилианска служба Ал-Идриси (1099 – 1165). Районът крие и редица културни феномени от различни епохи – тракийско светилище, средновековни крепостни съоръжения, рудни находища на цветни метали, използвани в древността. Предстои те да бъдат изследвани и описани.

Avli e проект, създаден от хора, които възприемат виното като част от един цялостен процес на взаимодействие между природата и човешката мисъл.

Именно тази философия на “цялото” отразява отношението ни към всеки един детайл от нашата работа.

Avli носи смисъла на дом, вътрешно пространство, това, което ни отделя от другите и ни прави толкова разпознаваеми и различни. Avli е нашият стремеж да опознаем света отвъд нас и оглеждайки се в него, да опознаем себе си. В този смисъл всяко от нашите вина е един новооткрит свят за нас.

Нашият малък и изключително ентусиазиран екип с радост посвещава дни и нощи, за да открие пътя към постигането на общата ни мечта – вината на Avli.

Уебсайт: www.avli.bg