Маутай байдзиу

Batán de Salas de Beroz

Маутай байдзиу – китайска наслада с изискан вкус.
Това е китайска алкохолна напитка с над 1200 аромата. Изключителната наситеност на вкусовете могат да те накарат да се влюбиш от пръв поглед. 

Маутай е отличен аперитив, диджестив и идеална напитка за съчетаване с храни. Чудесно се миксира в коктейли и участва едновременно като битер и модификатор на вкусове. Маутай е откритието на десетилетието сред алкохолните напитки.

На Световното изложение в САЩ по случай построяването на Панамския канал през 1915 г., член на китайската делегация изпуска и счупва бутилка. Всички присъстващи са впечатлени от невероятните аромати и настояват да се включи в състезанието за спиртни напитки. Следва първият златен медал, последван от много други.

Байдзиу е най-популярната спиртна напитка в Китай, произвеждана от сорго отпреди повече от 2000 години. Соргото е вид житна култура, която издържа на засушаване и не съдържа глутен. В Китай соргото е основна суровина за производството на алкохолната напитка байдзиу. Маутай е най-популярната марка байдзиу, по името на едноименното планинско градче Маотай в югозападен Китай, провинция Гуейджоу. Също така е националната напитка и гордост на Китай, както и символ на качество и престиж.

Уебсайт: www.moutai.bg